fbpx

Mijn eigen verhaal

Al vanaf jongs af aan had ik een droom: Geld verdienen en binnen harken. Ik weet niet hoe het voor jou was, maar als er op mijn verjaardag een envelopje kwam, maakte mijn jonge ondernemershart een sprongetje. Natuurlijk deed ik wel net alsof ik het kaartje heel interessant vond en het geld maar een kleine bijzaak was.

Maar hoe krijg ik meer geld?

Daarom was ik eigenlijk altijd al bezig met de vraag: Hoe krijg ik meer geld? De constante beweging om manieren te vinden om deze vraag te vervullen heeft me telkens op nieuwe wegen gebracht. (En eigenlijk is er van de 10 dingen die ik heb gedaan maar ongeveer 1 ding geslaagd.

 • Ik heb een hondenoppas en uitlaatservice opgericht.
 • Ontbijtjes verzorgd voor verjaardagen (voornamelijk familieleden achteraf gezien)
 • Telefoonhoesjes verkocht toen de smartphones opkwamen.
 • Kranten bezorgd op een tijdstip die ik niet graag op de wekker zie. (Dit was geen succes)
 • Auto’s gewassen, talloze gazonnetjes gemaaid en zelfs maaltijden bezorgt in bejaardencentra.

Ondertussen stond ik online niet stil..

Een eigen business bleef me ondertussen nog steeds interesseren. Op internet las ik veel over ondernemers en hun verhalen. Ook volgde ik veel bekende online ondernemers en luisterde ik naar podcasts over hoe ze hun business hadden opgebouwd. Verschillende dingen heb ik geprobeerd om op te zetten. Uiteindelijk wilde ik dat geld voor mij ging werken in plaats van andersom. Ik hoorde van mijn oom dat hij was begonnen met beleggen, maar daar valt toch niet echt geld mee te verdienen dacht ik. Ik ging op internet een beetje opzoek naar informatie en zag verschillende succesverhalen over beleggen.

Ik besloot me eens aan te melden voor een gesprek over beleggen bij de Rabobank. Ik ben hier al een aantal jaren klant en ik vond dat het tijd was om me er in te gaan verdiepen. Toen ik naar huis reed vroeg ik me constant af waarom niet iedereen belegt. Als je je geld in een beleggingsfonds stopt, leert de ervaring dat je er op lange termijn in ieder geval meer rente aan overhoudt dan van welke spaarrekening dan ook. Waarom is men dan zo boos over het feit dat er wellicht een negatieve rente op komst is, terwijl ze het ook gewoon kunnen beleggen?

In het gesprek heb ik wat adviezen gekregen en ben eigenlijk direct zelf begonnen met beleggen. Veel mensen kiezen ervoor om te beleggen via de Rabobank, maar dat wilde ik niet. Want ik wilde graag wat leren over beleggen en zelf de baas zijn over mijn geld. Ik kocht voor 1000 euro een aantal aandelen in verschillende branches. Ik kocht aandelen van de ING, aandelen van een aantal Tech bedrijven, aandelen van vliegtuigmaatschappijen en nog een aantal aandelen in de foodbranche. Mijn plan was om elke maand 400 tot 600 euro in aandelen te investeren, maar snel merkte ik op,  dat ik in plaats van geld verdiende steeds meer geld verloor. Mijn geld werd niet meer waard, maar steeds minder en ik besloot in paniek mijn aandelen met verlies te verkopen ( FOUT 1). Ik had totaal geen vertrouwen meer in de aandelenmarkt en ik besloot er mee te stoppen. Totdat een jongen op mijn werk vertelde dat hij ook belegde en dat hij in één jaar ongeveer 6 duizend euro winst had behaald. Hij vertelde me dat een goede basis essentieel is voor een succesvolle beleggingsstrategie.

Hoe ben jij begonnen, vroeg ik aan hem. Met een goede cursus over beleggen, zei hij. Hier leerde ik over wat beleggen inhield en wat de valkuilen zijn. Daarnaast vond ik het heel belangrijk om vragen te kunnen stellen aan beleggingsexperts. Zij hielpen mij met elk probleem waar ik tegenaan liep.

Een beleggingscursus was nog niet zo verkeerd, dacht ik en daarom ging ik opzoek naar wat informatie over de cursus die hij volgde. Dit was de cursus de Trading navigator Methode. Ik zag meteen dat de cursus 1000,- kosten en ik was eigenlijk al meteen mijn interesse kwijt. 1000 euro was in die tijd veel geld voor mij en dat wilde ik niet zomaar in een cursus stoppen. Maar een dag later vertelde die jongen wat je er allemaal gaat leren en waarom het zeker je geld waard is! Ook op google zag ik alleen maar positieve reacties en uitstekende reviews. En als je niet tevreden was kreeg je het geld volledig terug. Dit was eigenlijk de grootste reden dat ik de cursus kocht, omdat ik wist dat ik mijn geld zo terug kon krijgen.

Ik had besloten om de cursus aan te schaffen, wat een hele grote stap was voor mij. En dat is een van de beste keuzes die ik heb gemaakt in mijn leven. Dit zou ik iedereen aanraden die aan mij zou vragen hoe je moet beginnen met beleggen. Want een goede basis is essentieel voor succes.

Wie geeft de cursus en wat heb ik geleerd?

Harm van Wijk is bedenker van de Trading Navigator Methode en daarmee de slimme kop achter de cursus en de software. Hij is maandelijks op tv en radio en is een van de beste beleggers van Nederland. Hij heeft al duizenden mensen gecoacht met beleggen! En ik denk dat een coach/mentor die veel ervaring heeft heel belangrijk voor je is als je ergens goed in wilt worden.beleggen

Dankzij meer dan 30 jaar aan ervaring in de wereld van beleggen, is Harm hier geen onbekende. Zijn CV toont indrukwekkende functies en werkgevers, waaronder diverse marketing en beleggingsfuncties bij banken zoals Fortis, SNS, Binck en ABN Amro.

Daarnaast is Harm oprichter van één van de meest populaire beleggingswebsites die je momenteel kan vinden, beleggen.com. Ook zit hij vaak bij bekende tv programma’s en radiozenders om mensen advies te geven.

Harm is dus al een lange tijd acties in de spannende wereld van beleggen, heeft hierin zijn vermogen verdiend en deelt zijn kennis graag met anderen. Het laatste doet hij dus met de Trading Navigator Methode.

Wat ik heb geleerd tijdens de cursus

De cursus richt zich op zowel aandelen als opties. Beiden komen dus uitvoerig aan bod tijdens de 6 wekenlange cursus. 6 weken lang kun je lessen volgen en vragen stellen. Dit kon ik zelf inplannen, dus wanneer het mij het beste uitkwam.

In de komende 6 weken werd ik helemaal klaargestoomd om als belegger de markt op te gaan. Ik kwam erachter dat deze cursus ontzettend uitgebreid is en zeer diep de materie inging.

Ik neem je hieronder mee met de inhoud van de cursus per week. Ik zal er niet te diep op in gaan, dus ik laat in grote lijnen zien wat je per week kan verwachten. Dan weet je in ieder geval wat ik allemaal heb geleerd in deze cursus.

De wekelijkse inhoud ziet er zo uit:

 • 1e week: Introductie, welkom en Trading Navigator
 • 2e week: Diverse beleggingsstrategieën
 • 3e week: Trends, praktijk en emotie
 • 4e week: Opties, call & credit spreads en een werkboek
 • 5e week: Short strangles, call & put opties en monitoren & bijsturing
 • 6e week: Breng alles in de praktijk: Trading journaal & handelsplan

Tijdens deze 6 weken leerde ik echt alles over beleggen en over die handige software die je erbij krijgt. Daarnaast kon ik vragen stellen aan experts die al miljoenen verdiend hebben met beleggen. Dit vond ik een van de belangrijkste bonussen van deze cursus. Deze mensen wilde je echt helpen om geld te verdienen met beleggen

De resultaten spreken voor zich…

De resultaten spreken voor zich. Ik ben in februari vorig jaar begonnen met 1000,- euro en heb elke maand 500 euro erbij geïnvesteerd. Na 1 jaar en 2 maanden was dit het resultaat..

Bijna 13.000 euro winst in iets meer dan een jaar. Ik kan het nu nog steeds niet geloven eigenlijk. Natuurlijk is geluk een factor, maar je kunt tenminste zien wat er allemaal mogelijk is als je een goede start maakt met beleggen. Klik hieronder als je meer wilt weten over de cursus die ik heb gevolgd.

Dit zijn een aantal aandelen waarin ik heb geinvesteerd

 • Apple = € 8 Een Amerikaans bedrijf dat bekend staat om de iPhone, Macbook en iPad. Het is opgericht door Steve Jobs.
 • New Residential Investment Corp = € 8 Is een REIT (real estate investment trust) in Amerika dat investeert in woninghypotheken.
 • AbbVie = € 12 Is een Amerikaans biofarmaceutisch bedrijf dat onderzoek doet naar innovatieve geneesmiddelen en zorgoplossingen.
 • Main Street Capital Corporation = € 9 Een Amerikaanse financiële instelling dat kapitaal verstrekt aan bedrijven die daar normaal moeilijk aan kunnen komen.
 • Realty Income Corp = € 19 Is een REIT (real estate investment trust) die belegt in vrijstaande, single-tenant commercieel onroerend goed in Amerika en Engeland waarop huurovereenkomsten van toepassing zijn.
 • O. Smith Corp = € 9 Is een Amerikaanse fabrikant van zowel huishoudelijke als commerciële boilers en is de grootste producent en verkoper van boilers in Noord-Amerika.
 • Texas Instruments Incorporated = € 8 Is een Amerikaanse producent van halfgeleider- en computertechnologie uit Dallas in Texas.